Τα πλεονεκτήματα της ενεργής συμμετοχής των γονέων σε εκπαιδευτικά προγράμματα με το παιδί.

Τα πλεονεκτήματα της ενεργής συμμετοχής των γονέων σε εκπαιδευτικά προγράμματα με το παιδί.

Παρακάτω σας παραθέτουμε πέντε από τα πλεονεκτήματα της ενεργής συμμετοχής των γονιών σε προγράμματα μαζί με τα παιδιά τους που μπορείτε να τα βρείτε και στα κέντρα Gymboree Play & Music (0-5 ετών).

Βοηθούν στην ανάπτυξη ποιοτικού και συναισθηματικού δεσίματος γονέα-παιδιού

Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν μια εκπληκτική δυνατότητα για ποιοτικό δέσιμο γονέα-παιδιού εξασφαλίζοντας αίσθηση ασφάλειας και ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του παιδιού σας. Το δέσιμο αυτό βοηθά το παιδί σας να αναπτυχθεί. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει την συμμετοχή σας για πραγματοποίηση κοινών δραστηριοτήτων ή συμμετοχή σας σε παρόμοιες δραστηριότητες που προάγουν το δέσιμο γονιού-παιδιού.

 Βοηθούν την ανάπτυξη των γνωστικών, κοινωνικών και σωματικών δεξιοτήτων του παιδιού σας.

Τα προγράμματα αυτά εστιάζουν στην ολιστική ανάπτυξη του παιδιού σας. Για παράδειγμα η Μουσική βοηθά στην ανάπτυξη της γλώσσας, της μνήμης, της κοινωνικό-συναισθηματικής ανάπτυξης, στην καλλιέργεια αγάπης για την μουσική και σε πολλά άλλα.

 Βοηθούν στην απόκτηση νέων φίλων.

Η συμμετοχή σας σε ένα τέτοιο πρόγραμμα σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε φίλους και να συναντήσετε άλλους γονείς. Το παιδί σας έχει την δυνατότητα να συναντήσει νέους μικρούς φίλους. Η φιλία μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά στο μακρύ ταξίδι της μητρότητας ή πατρότητας.


Βοηθούν να ανακουφιστείτε από το αίσθημα της μοναξιάς και απομόνωσης.

Αυτό το πλεονέκτημα αφορά περισσότερο τις μητέρες που μένουν σπίτι και δεν εργάζονται. Μερικές φορές, οι μητέρες αισθάνονται μοναξιά. Ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει να μετριάσει το αίσθημα της μοναξιάς. Η συμμετοχή σας σε ένα τέτοιο πρόγραμμα σας δίνει την δυνατότητα να βγείτε από το σπίτι και συγχρόνως να αποκτήσετε καινούργιους φίλους.

 Βοηθούν στην προετοιμασία του παιδιού σας για το σχολείο.

Αυτά τα προγράμματα δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά σας να συναναστρέφονται με άλλα παιδιά πριν πάνε στο σχολείο. Επίσης τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν σε ένα δομημένο περιβάλλον, να ακολουθούν οδηγίες και πολλά άλλα, χωρίς το άγχος που τους δημιουργεί το σχολείο.

Source:http://kidshealth.org/parent/pregnancy_newborn/communicating/bonding.html