Πως να γίνεις ένας υπέροχος πατέρας

Πως να γίνεις ένας υπέροχος πατέρας

Είναι φυσικό να αισθάνεστε σαν λίγο χαμένος και ίσως λίγο τρομοκρατημένος σαν νέος πατέρας.  Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 6 χρήσιμες συμβουλές για τους πατεράδες που μπορούν να σας διευκολύνουν στο νέο σας ρόλο.

Δώστε στην σύντροφο σας λίγο προσωπικό χρόνο. Είναι γεγονός ότι η μητέρα και το παιδί είναι σχεδόν συνέχεια μαζί τους πρώτους μήνες, ειδικά όταν το θηλάζει. Χαρίστε της λοιπόν αυτό το αναγκαίο διάλλειμα από τον ρόλο της σαν μητέρα.

  • Προσπαθήστε να συνεχίσετε να ζείτε όπως και πριν αποκτήσεις παιδιά, μέσα σε λογικά πλαίσια.  Η απόκτηση ενός μωρού είναι μια μεγάλη υπευθυνότητα και βεβαίως κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να πηγαίνετε για ποτό τόσο συχνά όπως πριν να αποκτήσετε παιδί. Παρόλα αυτά, μπορείτε ακόμη να απασχολείστε με καθημερινές δραστηριότητες, όπως ψώνια, περίπατο, ίσως να πάτε για καφέ με τους φίλους σας, ή να πάτε οικογενειακώς κάποιο ταξίδι.
  •  Ακούστε και δώστε προσοχή στις ανάγκες του παιδιού σας. Είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο μαζί του και να παίζετε. Αν έχετε περισσότερα παιδιά, προσπαθήστε να δίνετε την ίδια προσοχή και αγάπη σε όλα.
  • Συμπεριφερθείτε στα παιδιά σας όπως θα θέλατε και εσείς να σας συμπεριφερθούν όταν ήσασταν παιδί. Κοιτάξτε πίσω στην παιδική σας ηλικία και θυμηθείτε πως ήταν ο πατέρα σας, αν ήταν καλός ή όχι τόσο καλός μαζί σας. Μπορούσε να θυμώσει όταν χρειαζόταν, πχ όταν κάνατε κάποια αταξία, ή το άφηνε να περάσει.
  • Μπορείτε να συγκεντρώσετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με  το πώς μπορείτε να μεγαλώσετε τα παιδιά σας ή να ακούτε τις συμβουλές των  φίλων σου και των γονιών σου αλλά πάνω από όλα πρέπει να είστε ο εαυτός σας.  Είναι πάντα καλό να δέχεστε συμβουλές αλλά χρειάζεται να εμπιστευθείτε και τα δικά σας συναισθήματα.
  • Απολαύστε το νέο ρόλο σαν πατέρας. Δεν γινόμαστε γονείς κάθε μέρα, γι’ αυτό αρπάξτε την ευκαιρία και απολαύστε αυτόν το νέο ρόλο.