"Η εμπειρία στα Gymboree γεμίζει με χαρά την καρδιά, το μυαλό και το σώμα όλων των μικρών παιδιών. Οι γονείς, οι γιαγιάδες/παππούδες και οι υπεύθυνοι για την φροντίδα των παιδιών όχι μόνο χαίρονται βλέποντας τα ταλέντα των παιδιών τους να αποκαλύπτονται, αλλά και βιώνουν την μαγεία αυτών των στιγμών, παίζοντας μαζί τους και εμβαθύνοντας τους δεσμούς τους."

- Nancy Compton, Ph.D., Professor in the Department of Psychiatry UCSF, Research Director, Whole Child

Επιπρόσθετα Προγράμματα

Αποστολή σε φίλο

Εκτός από τα βασικά προγράμματα του Gymboree Play & Music, τα παρακάτω προγράμματα μπορούν να προσφερθούν από τα κέντρα μας:

Θεατρικό Παιχνίδι - Dramatic Play 3-6 ετών

Το παιδί μέσα από το θεατρικό παιχνίδι καλλιεργεί τη φαντασία του, μαθαίνει να συνεργάζεται, κοινωνικοποιείται, αποκτά κριτική σκέψη, αναπτύσσει τη σωματική του έκφραση και καλλιεργεί το λόγο του.

Το θεατρικό παιχνίδι αποτελείται από θεατρικές ασκήσεις: Γνωριμίας, Ενεργοποίησης, Συγκέντρωσης, Εμπιστοσύνης, Παρατηρητικότητας, Μνήμης, Αυτοσχεδιασμού, Δραματοποίησης, Παντομίμας και Χαλάρωσης

Με αφετηρία το χαμόγελο, τα παιδιά κάνουν μια βουτιά στα βάθη της φαντασία τους δημιουργώντας φανταστικούς ήρωες και πλάθοντας παραμυθένιες πρωτότυπες ιστορίες.


 

Imaginative Dance - Δημιουργικός Χορός 2,5-4 ετών

Το μάθημα του δημιουργικού χορού απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 2,5 – 4 ετών. Τα παιδιά συνοδεύονται προαιρετικά από έναν ενήλικα ο οποίος συμμετέχει  και καθοδηγεί το παιδί σύμφωνα με τις οδηγίες του χοροδιδάσκαλου/ παιδαγωγού.

Χορός, μουσική, ιστορίες, ποίηση, φωτογραφία, ζωγραφική, τραγούδι, χειροτεχνίες, είναι τα μέσα για να αρχίσουμε το μαγευτικό ταξίδι μας στον κόσμο του χοροπαιχνιδιού και της κίνησης.

Στόχος αυτής της σειράς των μαθημάτων είναι:

  • η συνειδητοποίηση του σώματος και των δυνατοτήτων που έχει,
  • η ενίσχυση της αυτοσυγκέντρωσης και της αυτοεκτίμησης,
  • η ανάπτυξη της εκφραστικότητας και της επικοινωνίας,
  • η κοινωνικοποίηση και η συνεργασία

Με οδηγό την μουσική και μέσο την φυσική κίνηση του σώματος και τους πειραματισμούς της φαντασίας κάθε μας συνάντηση είναι για γονείς και παιδιά δημιουργική, διασκεδαστική αλλά και διδακτική.

.

Junior Ballet 3-5 ετών

Το μάθημα απευθύνεται σε παιδιά 3 - 4,5 ετών.

Πρόκειται για μια δραστηριότητα, στόχος της οποίας είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον κλασσικό χορό-μπαλέτο και την κλασσική μουσική. Μέσα σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα με νεράιδες, πρίγκιπες, γοργόνες  και μαγεμένους κήπους εισάγουμε στοιχεία μπαλέτου, το βασικό βηματολόγιο και ασκησιολόγιο, πάνω απ’ όλα, όμως, στοχεύουμε στην εκμάθηση της σωστής στάση του σώματος και στην αισθητική καλλιέργεια.

Η ζωντανή κινητική και ψυχική φύση της τέχνης του κλασσικού χορού είναι ικανή να δώσει μεγάλη χαρά στα παιδιά δημιουργώντας μιαν ευχάριστη και       διασκεδαστική ατμόσφαιρα που ποικίλει θεματολογικά σε κάθε μάθημα.

Η δροσιά, η ελευθερία, η αλήθεια και η έκφραση που έχει η κίνηση των μικρών παιδιών ενθαρρύνεται και δίνει μαγεία σε κάθε συνάντηση.

 

 

Junior Modern Dance 4-5 ετών

Το μάθημα απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια 4 ετών και άνω.

Ο μοντέρνος χορός (Modern Theatre Dance) που διδάσκεται στο Αγγλικό σύστημα I.S.T.D. είναι  μία σύγχρονη μέθοδος που δραστηριοποιεί σώμα και πνεύμα, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει πειθαρχία και εκφραστικότητα.

Χτίζει σταδιακά το σώμα,  χρησιμοποιώντας βηματολόγιο, θεατρικότητα, χορογραφίες, ασκήσεις ρυθμού και ενδυνάμωσης ανάλογα με το επίπεδο, δίνοντας έμφαση στη φυσικότητα και στην ελευθερία της κίνησης.

Η μαγεία του χορού ενισχύεται από τα ποικίλα σύγχρονα μουσικά ακούσματα που πλαισιώνουν με μοναδικό τρόπο ασκήσεις και χορογραφίες. Μουσική jazz, blues, pop, hip hop, R'n'B, latin, rock, μπαλάντες, percussions  είναι κάποιοι από τους ήχους που αφυπνίζουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, σε μια δραστηριότητα που θα βοηθήσει τα παιδιά  να ενδυναμώσουν την αυτοεκτίμησή τους και την κοινωνικότητά τους διακεδάζοντας.

 

 

 

 

Pre Primary Ballet

Το μάθημα pre-primary ballet απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 – 5,5 ετών.  Πρόκειται για ένα τυπικά δομημένο μάθημα κλασσικού μπαλέτου, προσαρμοσμένο ανάλογα στις σωματικές και συναισθηματικές δυνατότητες και τις μυϊκές ανάγκες των παιδιών αυτών των ηλικιών. Οι ασκήσεις αφορούν σε ζέσταμα, ενδυνάμωση κορμού και ποδιών, εκμάθηση διαφορετικών δυναμικών έκφρασης, ισορροπία, στροφές, άλματα και αυτοσχεδιασμό, δίνοντας όμως έμφαση στην σωστή τεχνική του μπαλέτου.   

Τα παιδιά συνοδεύονται  από κλασσική μουσική και πιάνο και προαιρετικά μετά το τέλος του κύκλου των μαθημάτων μπορούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις αξιολόγησης του επιπέδου των γνώσεων που απέκτησαν από ειδικούς εξεταστές της  Royal Academy of Dance.

Στόχος αυτής της σειράς των μαθημάτων είναι, επίσης, να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τον χώρο αλλά και την έννοια του χορού ατομικά, σε ζευγάρια και σε ομάδα. Η δημιουργικότητα, η εκφραστικότητα και η συγκέντρωση σε συνδυασμό με τη σωματική και τη συναισθηματική πειθαρχία είναι τα στοιχεία εκείνα που μας βοηθούν να χτίσουμε τους μικρούς χορευτές τού σήμερα και του αύριο.