EΣΠΑ
  • Επιλέξτε γλώσσα
  • el
  • en

Δραστηριότητες
< Επιστροφή

Explorers (22-36 μηνών)

Έμφαση: Φαντασία

Σε ποιο στάδιο ανάπτυξης βρίσκονται:
Το παιδάκι σας επικοινωνεί, μοιράζεται απόψεις (η αγαπημένη τους λέξη μάλλον είναι το «όχι»), και έχει αρχίσει να δείχνει ενδιαφέρον για τους πρώτους του φίλους! Μπορεί να κάνει καινούργια πράγματα όπως να περπατά προς τα πίσω, να πηδά και να ισορροπεί στο ένα πόδι.

Τι να περιμένετε από το πρόγραμμα:
Θα χρησιμοποιήσουμε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σε όλες τις δραστηριότητες. Θα φανταστούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα πάρτυ, ή ότι είμαστε σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στο διάστημα, ή ότι είμαστε ένα μυρμήγκι στον κόσμο των εντόμων … θα μετατρέψουμε το χώρο μας σε έναν εντελώς νέο κόσμο!

Οφέλη:
Κινητικά: Τα άλματα, η αναρρίχηση, το μπουσούλημα και ο χορός βοηθούν στην βελτίωση της ισορροπίας και των δεξιοτήτων συντονισμού καθώς και στην ενδυνάμωση των μυών και των οστών.
Γνωστικά: Στο πρόγραμμα αυτό το παιδί μέσα από το παιχνίδι αναπτύσσει την φαντασία και την μίμηση. Οι ικανότητες αυτές βοηθούν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων, της επικοινωνίας, και της δημιουργικότητας.
Κοινωνικά: Η συμμετοχή των παιδιών σε μία ομάδα τα βοηθά να προετοιμαστούν για το σχολείο, να μάθουν πώς να συνυπάρχουν με άλλα παιδιά και να κοινωνικοποιηθούν.
Ενήλικες: Το σχολείο είναι μόλις λίγα χρόνια μακριά και σε αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε πως το παιδί σας κάνει πράξη τις σκέψεις του. Μα ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι είστε και εσείς μέρος αυτού του ταξιδιού στη μάθηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο χρόνος περνά γρήγορα και το παιδάκι σας θα μεγαλώσει σύντομα. Ας απολαύσουμε αυτές τις στιγμές μαζί του παίζοντας!